perjantai 17. elokuuta 2012

Raparperi-valkosuklaamoussekakku

Tämä ohje on myös suoraan maku-lehdestä. Kuulin työkaverilta kehuja tästä ja päätin kokeilla kun kuulosti niin mielenkiintoiselta...itse käytin pohjaan gluteenittoman jauhoseoksen sijaan perunajauhoja. Raparperisoseen keitin itse ja lisäsin sekaan muutaman mansikan että sain soseeseen kivan värin. Sose saa jäädä vähän kirpeäsi silloin se raikastaa sopivasti makeaa valkosuklaamoussea.

Raparperi-valkosuklaamoussekakku

25 palaa
Pohja
3 kpl munaa
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
1 rkl voita
1/2 dl mantelijauhetta
Valkosuklaatäyte
5 kpl liivatelehteä
200 g valkosuklaata
1/2 rkl rypsiöljyä
3 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
400 g turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Raparperitäyte
3 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
350 g raparperisosetta (Tuoreverkko Oy/Suvituore)
1 rkl sokeria
Kostutus
1/2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
Lisäksi
Kakun kokoamiseen kertakäyttöisiä pursotinpusseja (Bruno)
Voitele irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohja ja reunat. Leivitä ne mantelijauheella.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Pese ja kuivaa vuoka.

Valmista täytteet. Upota molempien täytteiden liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen erillisiin kulhoihin.

Sulata 150 g valkosuklaata varovasti esimerkiksi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon öljy (valkosuklaa ei juoksetu niin helposti, kun lisäät sen kermavaahtoon). Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Lisää jogurtti ja sokeri. Rouhi loput valkosuklaasta ja lisää täytteeseen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos suklaatäytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Nosta kertakäyttöinen pursotinpussi pystyyn esimerkiksi kannuun. Kaada valkosuklaatäyte pussiin.

Valmista raparperitäyte. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos raparperisoseen joukkoon ja vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Mausta sokerilla. Nosta kertakäyttöinen pursotinpussi pystyyn esimerkiksi kannuun. Kaada seos pussiin.

Piirrä ja leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala.

Leikkaa taikinapohja kahteen osaan. Valmista kostutus sekoittamalla sitruunamehu tai likööri veteen. Nosta pohjalevy vuokaan ja lusikoi päälle puolet kostutuksesta.

Leikkaa pursotinpussien kulmat pois. Pursota täytettä vierekkäisiksi ympyröiksi pohjan päälle.

Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja tee toinen kerros samoin. Heiluta kakkuvuokaa kevyesti, jotta täytteiden kohoumat hieman tasoittuvat ja täyte valuu myös kakun reunoille.

Vedä raparperi-valkosuklaamoussekakun pinta veitsellä sektoreiksi, jolloin saat marmorimaisen kuvion. Hyydytä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota raparperi-valkosuklaamoussekakku vuoasta vadille.

* Jos vieraiden joukossa ei ole keliaakikkoja, voit käyttää pohjaan gluteenittoman jauhoseoksen tilalla saman määrän vehnäjauhoja.



Linkki: http://www.maku.fi/resepti/raparperi-valkosuklaamoussekakku#ixzz23pZbtn2e

4 kommenttia:

  1. onko sulla kuvaa tästä kakusta.kuulostaa erittäin ihanalta makuyhdistelmältä raparperi/valkosuklaa.

    VastaaPoista
  2. Ai kun oli hyvää tämä kakku. Tavallisesti en tykkää raparperistä mutta tämä kakku muutti mielen. Alkoi tekee mieli itsellekkin tätä leipoa tätä kakkua, kun saisi jostain raparperiä.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. poistin itse vahingossa oman viestin :) tää oli tosi hyvää kakkua! ohje vaikuttaa aika monivaiheiselta, ehkä silti vois joskus kokeilla tehdä.

      Poista