perjantai 3. tammikuuta 2014

Porkkana-siemenleipä (viljaton leipä)

Leipä on niin vakiintunut suomalaiseen ruokapöytään ja leipäkulttuuri elää meillä vahvana. Siksi viljaton elämä voi tuntua haasteelliselta. Valitettavasti moni saa viljoista monenlaisia oireita ja siksi joutuu välttämään niitä.  Aina gluteenitonkaan ei sovi ja siksi kaipaa ihan viljatonta leipää. Vaihtoehdoksi viljaiselle leivälle voi kokeilla esimerkiksi siemenistä tehtyä leipää, johon porkkana antaa lisämakua ja kuitupitoisuutta.


Porkkana-siemenleipä 1 pellillinen

2 dl kurpitsansiemeniä
0,5dl auringonkukansiemeniä
2,5dl seesaminsiemeniä
2dl mantelijauhoa
2 rkl psylliumia
2 kananmunaa
1tl suolaa
3dl porkkanaraastetta
2dl vettä

Jauha siemenet monitoimikoneessa. Lisää muut aineet sekaan ja sekoita nopeasti sekaisin.
Levitä taikina mantelijauhojen avulla taputellen pellille levyksi ja pieniksi leiviksi.

Paista 230 asteessa n. 15 min
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti