torstai 15. toukokuuta 2014

Mansikka-vadelmaraakakakku

Mansikka-vadelmaraakakakku

Pohja:

3 dl manteleita
6 tuoretta taatelia
2 rkl raakakaakaojauhetta
ruususuolaa

Täyte:

4 dl tuoreita tai pakaste mansikoita ja vadelmia
 2 dl cashew-pähkinöitä
1 banaani
1 tl aitoa vaniljaa
 1/2 sitruunan mehu
2 rkl  hunajaa
1/2 dl kaakaovoita
4 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä

+ koristeeksi mansikoita, vadelmia,raakasuklaata

(kakkuvuoan halkaisija 18 cm)

 Pohja:
Laita mantelit ja taatelit tehosekoittimeen ja hienonna ne mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe sekä ripaus ruususuolaa ja sekoita.

Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia alustaksi, jotta kakun siirtäminen on lopuksi helpompaa. Laita taikina vuokaan ja painele tiiviiksi ja tasaiseksi.

Täyte:
 Jauha cashew-pähkinät hienoksi tehosekoittimessa. Lisää marjat ja banaani ja sekoita tasaiseksi. Lisää tuoreen sitruunan mehu, vanilja sekä hunaja ja sekoita jälleen. Lisää psyllium ja sekoita hyvin.

Sulata kaakaovoi ja kylmäpuristettu neitsytkookosöljy lämpimässä vesihauteessa, ja sekoita täytteen joukkoon. Sekoita täytettä tehosekoittimessa kunnes seos on täysin tasaista.

  Kaada täyte vuokaanpohjan päälle ja tasoita pinta.  Siirrä kakku jälleen pakkaseen, jotta täyte jähmettyy (reilu tunti riittää).

Kakun jähmetyttyä ota vuoka pakkasesta, ja varovasti avaa irtopohjavuoka. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja anna sulaa noin puoli tuntia jääkaapissa. Koristele kakku suklaalla ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti